måndag 13 januari 2014

Kaiteriteri, Rabbit Island & Buller Gorge

Tisdag, idag stannade vi faktiskt kvar på samma ställe, Kaiteriteri. Sovmorgon för barnen medan vi vuxna tränade. Isak tog stand up paddle board tillbaka till Split Apple Rock och Pernilla sprang en snirklig sväng. Vi är glada att hon hittade tillbaka. Fin morgon utan moln och vind. 


Dagen spenderades på en liten skyddad strand runt udden, dit Lukas och Isak paddlade och tjejerna gick. Snäckor plockades, Lukas och Stella hittade 115 sjöstjärnor och vi hoppade från klipporna.


Skönt att ta det lugnt och bara va för en gångs skull. Tidig middag innan en trevlig runda mini golf på en ny fin bana. En glass på stranden blev belöningen efter en tuff match.
 

Isak tog en kvällsjogg och såg ett par rockor som lekte i strandbrynet. 


Dagen avrundades med rödvin, kex och en magnifik solnedgång. 


Utcheckningen vid tio är stressigt när en skulle SUPa och en köra styrketräning i soluppgången. 


Annars börjar vi bli bra på att plocka ihop tajkon-bilen. I vilket fall rullade vi iväg 10:05 söderut igen och stannade på Rabbit Island, ett naturreservat, för sol och bad. 


När vinden tilltog efter någon timme och vi ätit lunch med finfin sand överallt åkte vi vidare. Passade på att stanna på en vingård för att uppleva miljön, prova några viner och köpa en flarra Sauvignon Blanc. 


Lukas ville gärna hoppa från piren och vi hade inga ursäkter då vi skulle passera stället igen. Eftermiddagen avslutades således med bad och glass i Mapua, kanske ett av våra favoritställen. CountDown för att fylla vårt stora kylskåp och sedan "some grill on the BBQ" på campingen. Barnen somnade snabbt efter några historier. 

Torsdagsmorgon, mindre än 2 veckor kvar på Nya Zeeland, tiden går snabbt. Idag åkte vi sydvästerut från Nelson, upp i bergen, med sikte på Murchison och whitewater rafting. Vinden ryckte i vår höga och smala bil och regnet kom och gick. Lukas var helt säker på att vi var i Sagan om Ringens misty mountains. Grillrester till lunch innan vi klädde på oss underställ, våtdräkter, paddlarjackor, hjälmar och flytvästar. 


Efter en snabb säkerhetsgenomgång började färden i gummibåten längs Buller Gorge river. Familjeturen bjöd på några små forsar och på ett ställe fick vi klättra upp och hoppa ifrån en klippa. Hela familjen hoppade, om än efter lite övertalning. Vi gled och paddlade till vår slutdestination. 


Lite småfrusna kom vi sen tillbaka till base camp och fick varma scones och te - mycket gott och värmande! 

När föräldrarna ordnade med vår frukost denna fredagsmorgon gick barnen och matade djuren. Fanns wallabies, emu, höns, ankor, rådjur och hästar. 


Första stoppet låg bara 20 minuter bort och var landets längsta svängbro - Buller Gorge Swingbridge. Vi gick över och åkte linabana tillbaka. 


Sedan åkte vi en snirklig väg längs en flodbädd fram till Westport. Någon blev åksjuk så färden tog lite längre tid på grund av stopp och sänkt hastighet. Gammal fiske- och västkustsstad som slumrat till under de senaste decennierna. Här åt vi lunch och såg oss omkring, konstaterade ganska snabbt att man inte skulle kunna bo här. 

Ca 20 minuters bilfärd västerut kom vi fram till ett tillhåll för sälar. De fick skydd från väder och vind av klippformationer i havet. Vi såg massor av små och stora sälar som vilade på klipporna i den starka blåsten. 

Sedan hoppade vi in i bilen igen, åkte via en fyr på Cape Foulwind, till campingen. Västkusten är "awesome" och visar alltid sin karaktär med stora vågor och frisk vind. 




1 kommentar:

  1. Kul med rafting! Precis där har jag & Olle också raftat :-) ! Ja, västkusten är tämligen dramatiskt och väldigt vacker. Shit vad vältränade ni kommer att vara när ni kommer hem, ni är alla väääääldigt flitiga!! Kram / Maggie

    SvaraRadera