fredag 3 januari 2014

TAKAPUNA

Skönt att ha landat tillbaka i Takapuna och Auckland igen. Turades om med en löprunda och dopp i havet. Åkte ner till Devonport för att säga farväl, med en glass, och köpte en tavla. Efter att ha lunchat hemma hos familjen McKenzie packade och badade vi hemma. Isak smet iväg på kvällen för att se uppföljaren till The Hobbit. Kul och värt att se filmen i det land där mycket av den spelats in. 

På nyårsafton tog vi bussen in till Auckland city och strosade på Queenstreet och köpte lite souvenirer. Det låg ett stort kryssningsfartyg i hamnen, så istället för att fightas med 6000 turister tog vi pendel-båten över till Devonport och bussen hem.
Waterfront Auckland

Efter lunch körde vi upp till Mairangi surf club för att paddla ski och barnen lekte på nippersbrädor. 
Nyårsdopp i ngt varmare vatten
Tråkigt att beta av listan och göra allt för sista gången, men vi är nöjda över vad vi gjort och fått uppleva här i Auckland. På kvällen gick vi en sväng ner till stranden, mycket folk ute i den ljumna aftonen. Vi lyckades hålla barnen uppe, tack vare en eftermiddagslur, till midnatt och beskådade fyrverkeriet över Auckland Skytower på avstånd. Enligt ryktet ske det ha gått $ 1 million upp i rök under de första få minuterna efter tolvslaget. 



Sovmorgon finns inte för Lukas, han vaknade kl 6 och kom fram till att han ville morgonträna på nyårsdagen. Uppfriskande simmade vi 20 respektive 30 längder. Något utdraget men en skön morgon blev till lunch på Zomers med våra vänner Jemma och Dom. Isak och barnen gick på bio och såg 'Walking with dinosaurs'. Pernilla fick vara hemma och packa och städa. 

På torsdagsmorgonen var SUP:en pumpad och rastades i bukten. Höjdaren denna dag blev paddling med de små, blåa, varmvatten pingvinerna. De jagade och drev småfisk framför och mellan sig. Kul att se och gav extra till upplevelsen. 

Blue Penguin
På torsdagen hade vi bestämt träff vid skolans pool för lite lek med Abbe och hennes barn. Det var en skön förmiddag vid poolen i det soliga vädret. 


Hem och packa om badkläderna för en tripp till Browns bay och lunch med familjen Taman/Knoben. Gott och trevligt följt av bad efteråt. Lily och Stella fick säga farväl, och Stella fick ett fint vänskaps-halsband. Dammsugning och badrumsstädning stod sen på programmet denna kväll...
Barnen i Brown Bay
På fredagen blev Fredriks efterträdare/fellow upphämtad och visad runt på sjukhuset och stan. Trevlig lunch med dem och deras två pojkar som för övrigt ska gå i samma skola, TPS. Lägenhetsinspektionen gick som smort och via CountDown köpte vi fredagsmys och proviant inför husbil-utflykten. 

Inspirerade av vänner packade vi fulle och gick ner stranden för att äta den i soluppgången. 

Växlande väderlek som vanligt så vi gick hem och badade i husets uppvärmda pool och tog en tupplur före lunch. På eftermiddagen åkte vi till surfklubben för att leka och säga farväl för denna tiden. Lördagskvällen blev så lugn som en småbarnsfamiljskväll kan bli. 

I morgon bär det av. Ska hämta vår Apollo Endeavour Camper - husbil och köra söderut. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar