lördag 11 januari 2014

Mot Abel Tasman

Utan att egentligen veta vilken veckodag det var så ställde vi klockan för att vi skulle vidare. Morgondopp och frukost vid Pelorus bridge som går över ån med samma namn. Fint, klart och kallt vatten. Tydligen hade en sekvens The Hobbit spelats in här, när dvärgarna satt i vintunnor och åkte med vattnet samtidigt som orkerna jagade demInga orker idag, men stället svärmade med sandloppor så vi fick ganska brådis därifrån efter doppet.


Efter detta äventyrliga stopp åkte vi vidare västerut mot Nelson. Ryktades om en marknad mitt i staden. Kul att titta på och faktiskt skönt att vi nu inte kan köpa något mer för allt måste släpas och flygas hem om några veckor. 

Dagen fortsatte i Tolkiens tecken, vi hittade guldsmeden som fick i uppdrag att göra ringen till Trilogin. Tydligen fick han göra ca 40 olika ringar beroende på vem som skulle ha på sig ringen. Man kunde köpa en äkta kopia för en liten förmögenhet. 


I det varma vädret var vi tvungna att dra oss ut mot stranden till Tahunanui beach. Toppen tyckte barnen som hittade vattenrutschkanor. Lite blåsigt på stranden, men varsin löprunda hann vi med på eftermiddagen. Matinhandling innan vi landade på campingen och grillade lamm och drack lokalt producerad dryck. 

Sovmorgon på den lövtunna madrassen, leade upp ryggen med pulverkaffe och frulle på campingen. Frågade vid utcheckningen om lokala stalltips och blev dirigerad till Mapua i Ruby bay. Riktigt trevlig ställe, en naturlig hamn som tidigare var en stor port för export. Nu hade byn slumrat till och var säte för sommarstugor och konst. Vi höll till i hamnen och hoppade från bryggan ner i strömmen. Glass, kaffe och riktigt fint väder gjorde att vi mådde ganska bra. 



Efter medhavd lunch åkte vi vidare norrut i Able Tasman området för att landa i Kaiteriteri med sin gyllene sand. Stor camping som troligtvis välkomnade en stor del av sydöns semestrande befolkning. Många lämnade idag och tog med sig sina egna bord, stolar, jetskis, grillar, kylskåp mm. Galet vad grejer folk har med sig. De flesta hade varit här sedan jul. Efter att ha backat in vår lilla husbil la vi på 50+ i solcreme och gick ner mot stranden. Fint med gyllene sand från järnet i granitsanden som rostat och gett upphov till dess färg. Mycket folk men inte jämfört med trängseln vid klockan i Tylösand. Vi klättrade och snorklade vid klipporna och såg lite småfisk. 


Frun och sonen somnade på stranden medans Isak och Stella byggde med snäckor.

Efter kyckling och pasta träffade vi ett par från Västerås som turade omkring här i 5 veckor.

1 kommentar:

  1. Kul att ni sett floden där Orcherna jagar i The Hobbit! Riktigt bra film, den såg vi hela familjen i julas. Ni har det fortf sjukt bra ser jag :-) !
    Kram / Mags

    SvaraRadera