fredag 31 januari 2014

Sista dagarna i Auckland

Sista morgonen på en camping! Käkade frukost och drog sen till Spa Thermal Park, där varma källor rinner ut i floden och blandas med det kalla vattnet. 


Pernilla och barnen satt där en lång stund medan Isak sprang längs floden till Huka falls och tillbaka. 


Tillbaka till bilen och den sista biten till Auckland. Det var segt att åka de sista milen. Vi åkte till Kumeu strax utanför Auckland efter middagen till familjen Beetham. De har Sam som är tre år och en nyfödd bebis. Sam blev väl omhändertagen av våra barn och ville inte alls gå och lägga sig. Pernilla fick lyxen att sova inomhus själv i en dubbelsäng! Det var riktigt skönt!  Isak och barnen höll tillgodo i campervanen.


Dagen efter tog vi med Sam och åkte och plockade jordgubbar på en av de många fruktodlingar de har i Kumeu. Tre halvfulla hinkar blev det innan vi övergick till att äta istället. Efter lunch drog vi iväg till Muriwai för ett sista besök. Det var väldigt blåsigt, så det blev bara ett kort dopp för killarna.


På kvällen hade vi en trevlig BBQ tillsammans med Beethams och självklart blev det jordgubbar och glass till efterrätt. Kvällen avrundades med foton och jämförelser mellan Sverige och Nya Zealand... 


Lugn morgon innan vi sa adjö till familjen och körde till Takapuna för att fixa de sista, som att hämta post som kommit och avsluta bankkonton. Sen körde vi hem till Mckenzie's, där endast deras 16-åriga dotter Kayla var hemma, för vår sista natt där och ompackning av alla våra saker. På eftermiddagen åkte vi alla till Mairangi Bay för ett sista besök på livräddarklubben. Isak paddlade en sväng, Lukas körde bräda och Stella byggde sandslott med sin favorit Kayla. En glass innan vi körde hem och lagade middag. Sista riktiga dagen i NZ innan hemfärd. Vi har haft det fantastiskt under vår tid här, men nu längtar vi ändå hem! 


Vi ställde klockan på tidigt för att komma iväg till flygplatsen. Vi hann se vår sista soluppgång över Rangitoto. Iväg i morgontrafiken med campervanen till uthyrningsstället. Inspektionen av bilen gick bra och vi blev sen körda till flygplatsen. På plats och redo att åka hem till Sverige. Lukas gick ut och pussade marken. Farewell New Zealand - Heare Ra Aotearoa! Tack för denna gång! 

1 kommentar:

  1. Härligt att läsa om era sista dagar och så kul att se foton fr Beethams!!!
    Sitter här och lipar lite, efter att ha läst att Lukas pussade marken innan hemfärd, så fint...!
    Jag försöker slå dig en signal i morgon Pillan :-) ! Kram!

    SvaraRadera